Kultúra

Azért nem számolt be a köztévé Robin Williams halálhíréről…

...mert KÖRÜLTEKINTŐ. Ezt írták nekünk levélben.

Csak a szokásos. Meghal egy híres művész, akinek a gyászhíréről nem számol be a köztelevízió. Múlt héten Bajor Imre, most Robin Williams maradt ki a Híradó című műsorból.

Csak a szokásos. Mivel furcsálljuk az esetet, levelet írunk a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak, érdeklődvén, vajon milyen szerkesztői koncepció áll a hiányosság hátterében.

Az MTVA kisvártatva meg is küldi a kissé kioktató választ, íme:

„A művész halála a feltételezhető öngyilkosság miatt ugyanakkor körültekintést és visszafogottságot igényel (igényelne) a médiától. Egy sztár öngyilkossága ugyanis – szakértők szerint – könnyen öngyilkossági hullámot indíthat el. A Híradó foglalkozik Robin Williams halálával, de igyekszik megadni hozzá azt a keretet, amivel talán elkerülhető, hogy újabb öngyilkosságok történjenek. Ezért szólal meg pszichológus, NMHH szakember a Híradónkban. Ahhoz, hogy ezeket az embereket meg tudjuk szólaltatni, időre van szükségünk. Ez esetben nem a gyorsaságot tartjuk szem előtt, hanem a körültekintést.”

Úgy tűnik azonban, hogy a közmédia egyéb médiumai nem olyan körültekintőek, mint a Magyar Televízió. Az MTVA ugyanis ezt is írja:

„A hírügynökségben és a hirado.hu oldalon a közmédia beszámolt Robin Williams halálhíréről, valamint elhangzott a Kossuth, a Petőfi, a Bartók és Dankó Rádiókban is.”

A lényeg tehát, hogy most legalább beszámolnak majd róla.

Nem úgy, mint Bajor Imréről.

Akkor ugyanis azt mondták, hogy mivel a színész-komikusnak nem volt Kossuth-díja, nem fért be a halálhíre a Híradó című műsorba.

Mint kiderült, hazudtak.

Csak a szokásos.

 

UPDATE

A közmédia valóban beszámolt Robin Williamsről. Ma délben.

 

UPDATE 2

A Hír24 egyik olvasója szerint Robin Williams egyetlen Magyarországon forgatott filmje pont erről szól. A Hazudós Jakab egy lengyel gettóban játszódik, ahol a rabok elkeseredettek, reményvesztettek és – mivel nyilvánvalóan teljesen el vannak zárva a külvilágtók – nem tudják mikor szabadulnak fel. Egyikük, Jakab Heym (Robin Williams) kitalálja, hogy beszerez egy rádiót, és a szövetségesek előrenyomulásáról szóló álhírekkel ver lelket társaiba. Tréfának induló akciója egyre komolyabbá válik, így Jakab folytatja a hazudozást.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik