Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: Cápautó

Ez idáig nem találkozhattunk olyan repülő „autóval”, amelyet ráadásul a víz alatti világ ihletett, de úgy tűnik, a kreatív alkotók figyelmét végül nem kerülhette el egy ilyen vízió.

Kazim Doku által tervezett Audi Shark esetében viszont nem kell sokáig találgatni melyik vízi ragadozóra hasonlít. A terv egyébként nagydíjas, az olasz Desire Design Competition fődíját sikerült elnyernie tavaly.

A kétüléses jármű legérdekesebb részei talán a frontlámpák és hátsó lámpák. Ezek egyébként illeszkednek az Audi jelenlegi LED-lámpás arculatába is.

Csúcsfogyasztó: Cápautó 1

A sportos kialakítású ülések intergrált részei a karosszériának, és egyfajta hibridet képviselnek egy sportrepülőgép és egy sportmotor üléshelyzetének. A vízi világgal való egyértelmű párhozamokat nagyon hangsúlyossá teszik az autó végén látható uszonyszerű segéd kormányok.

Csúcsfogyasztó: Cápautó 1

A leendő autó utazómagassága viszont inkább földfelszín közeli lesz, leginkább a Star Wars filmekben megismert sivatagi homokfutók mintájára a felszínt követve néhány méterrel a talaj felett halad a jármű.

Nagy kérdés még, hogy hol és hogyan lehet beszállni a „cápába”. Kiderül a videóból:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik