Belföld

Hiszékeny Dezsőt vesztegetéssel vádolják

A szocialista politikus mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész, miután felmerült, hogy kenőpénzt kért egy önkormányzati ingatlan bérleti jogának átadásáért.

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúja szerint korábban egy vállalkozó megtudta, hogy a XIII. kerületben van egy olyan üzlethelyiség, aminek a bérleti jogát még nem hirdette meg az önkormányzat, de használaton kívül van. A vállalkozó szerette volna hasznosítani az ingatlant, a gyanú szerint viszont Hiszékeny, akinek alpolgármesterként feladata volt a kerület ingatlanjainak kezelése, közvetítő útján ötmillió forintot kért saját részére a bérleti jog átadásáért. Erre végül nem került sor – közölte az ügyészség.

A nyomozás még tavaly indult egy magánszemély feljelentése alapján. Eddig négy gyanúsított van az ügyben, mindegyiküket korrupciós bűncselekményekkel gyanúsítják, amelyek XIII. kerületi ingatlanokhoz kapcsolódnak. Az egyik gyanúsított egy kerületi önkormányzati cég alkalmazottja.

Hiszékeny a 2014-es parlamenti választások idején vált országosan ismert poltikussá, amikor is Angyalföldön legázolta fideszes ellenfelét. Vele készült villáminterjúnkat itt olvashatja.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik