A Blikk diplomáciai forrásra hivatkozva azt írja, hogy Putiyn “hosszan áradozott” a legfinomabbnak talált levesről. “Ugyancsak elismerősen beszélt az orosz államfő a vacsorához felszolgált magyar borokról, azok közül is a találkozó végén szervírozott tokaji aszú nyerte el legjobban a tetszését” – írja a lap.
Az orosz államfő az Orbán Viktor miniszterelnökkel elfogyasztott díszvacsora és a sajtótájékoztató után Áder János köztársasági elnöknél tett rövid látogatást, de ott csak egy teát kért vendéglátójától.
A lapnak Görög Ibolya protokollszakértő elmondta, a két ország protokollosai egy ilyen szintű látogatáskor már két-három héttel előre egyeztetnek, általában a vendég delegáció szakemberei látogatnak a fogadó országba. Megmutatják nekik, hol készülnek az ételek, s ekkor egyeztetik a menüsort is. Figyelembe veszik az összes kívánságot, ha vegetáriánus, allergiás valamire, fontos szempontok a gomba, tejszín, cukor. Az ételsor elkészítését a világ vezető politikusainál a saját védelmi szolgálatuk vegyész- és gasztronómiai szakértői is végig figyelemmel kísérik