Tudomány

Házi készítésű rakétával lövi ki magát egy férfi

Azt akarja bebizonyítani, hogy a Föld lapos.

A 61 éves Kaliforniai férfi, Mike Hughes egy fémhulladékból barkácsolt, gőzhajtású rakétával készül kilőni magát 549 méteres magasságba, hogy bizonyítsa: a Föld lapos. Az akciót szombatra tervezi a Mojave-sivatagból: összesen 1600 métert fog megtenni 800 km/órás sebességgel.

Jégfalak őrzik az óceánt

Ha túléli, azt úgy fogja értékelni, hogy megtette az első lépést. Távolabbi célja ugyanis –  de ehhez még saját bevallása szerint is jobban el kell mélyülnie a rakétatechnológiában – több kilométeres magasságba jutva fotókat készíteni bolygónk felszínéről. A képek pedig immár megcáfolhatatlan módon bizonyítják majd fent említett tételmondatot, miszerint a Föld lapos – derül ki a Science Alertről.

A lapos Föld elmélet hívei ugyanis a tudományos magyarázatokat mind valamiféle összeesküvésnek tartják, amivel átverik az emberiséget, és a NASA-t irányító szabadkőművesek terjesztik. Az óceánok pedig azért nem folynak le a lapról, mert óriási jégfalak tartják őket a felszínen. Hogy mi van a jégfalakon túl, azt még nem tudjuk – vallják az elmélet hívei.

Egyszer már repült és szerencséje volt

Hughesről annyit tudni, hogy limuzinsofőr, és 2002-ben limuzinugratásban állított fel Guinness-rekordot. Évek óta épít rakétákat vegyes sikerrel, és csak a közelmúltban vált laposföld-hívővé, miután adományokra van szüksége kísérleteihez.

Azért azt el kell ismerni, hogy „Mad Mike” vagy nagyon bátor, vagy nagyon őrült, esetleg mindkettő. 2014-ben 400 métert repült saját rakétájával, és túlélte:

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Stringer / Imaginechina)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik