Tudomány

Gyilkos vihar: egy baba kiesett az anyja karjából

Utcákat és házakat árasztott el a heves esőzéssel érkező Lidia trópusi vihar a mexikói Baja California üdülőhelyein és városaiban, a természeti katasztrófának négy halálos áldozata van.

Egy ember eltűnt, a helyi tévék felvételein látni lehetett, amint gépjárműveket sodortak el a megáradt folyók. A hatóságok szerint a halottak száma még nőhet, a mentők a hét végén mérik fel a helyzetet a düledező házakkal teli falvakban. Los Cabos üdülőhely polgármestere, Arturo de la Rosa Escalante pénteken közölte, hogy

két ember halálát a leszakadó áramvezeték okozta, egy nőt az utcán hömpölygő ár sodort magával, egy kisbaba pedig kiesett az anyja karjából, amint az elöntött utcán próbált átjutni.

Az erre a célra létrehozott átmeneti szállásokon mintegy 1400 ember keresett menedéket az ár elől – tudósít az MTI. Húszezer külföldi turista rekedt a térségben, miután a vihar miatt felfüggesztették a légiközlekedést.

Az amerikai Nemzeti Hurrikán központ szerint a Lidia péntek hajnalban csapott le a szárazföldre La Paztól, Baja California Sur szövetségi állam fővárosától nyugatra. A Lidiát kísérő szelek sebessége péntek estére óránkénti 85 kilométerre csökkent, és további enyhülés várható a következő napokban, amikor a vihar eléri a hegyvidéket. A központ szerint szombat estére vagy vasárnapra a Lidia alacsony nyomású rendszerré szelídül.

A vihar központja a mexikói Santa Rosaliától mintegy 115 kilométerre volt szombat reggel, és 19 kilométer/órás sebességgel halad előre északnyugati irányba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik