Tudomány

A vízben olvad, nem a kezedben: videón az M&M’s halála

Az M&M's cukorkák híres szlogenjét gyönyörű videón fejlesztették tovább. Lehet, hogy a kezünkben nem olvadnak, de vízben igen, ráadásul gyönyörűen.

Tudjuk, a tudományos kísérletekben azok az igazán szépek, amik valami hihetetlen újdonságot mutatnak be: rakéták, robbanások, nanorészecskék háborúja tartja izgalomban minden nap a tudományos kiadványok olvasóit, pedig néha hihetetlen egyszerű dolgok is lehetnek kifejezetten gyönyörűek.

A Beauty of Science csapata fogott egy Sony A7R M2 kamerát és felszerelte egy nagyon érzékeny makrólencsével, majd pedig 4K felbontású időeltolásos (timelapse) felvételeket készítettek arról, ahogy a teljesen egyszerű vízbe pottyantott M&M’s cukorkák olvadni kezdenek.

A színes cukormáz szinte belerobban a vízbe, és a szépen megvilágított videóban úgy tűnik, mintha legalább valamilyen sci-fi film háttéreffektjét látnánk (vagy egy jobban sikerült acid tripet, amiről persze valójában nem tudjuk, milyen).

Szóval az utolsó idei teljes munkahét első napján felejtse el mindenki a stresszt, inkább nézzen csodásan olvadó színes cukorkákat, mert csak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik