Tudomány

Késni fog az első emberes SpaceX fellövés

Bár Elon Musk űrkutatási tervei tényleg szédítő sebességgel pörögnek, a jelek szerint jövőre még biztosan nem fognak emberek ülni a SpacX kapszulájában.

A SpaceX nagyon komoly célokat tűzött ki maga elé, ami egyébként nem meglepő, ha tudjuk, hogy a 4000 főt foglalkoztató céget Elon Musk alapította 2002-ben, aki általában nem szokott megijedni a kihívásoktól, és szerinte hamarosan ember léphet a Marsra, legalábbis mindent megtesz ezért. De a SpaceX egyébként is egy nagyon aktív űrprogram, bár mostanság leginkább a legutóbbi robbanás miatt emlékezhetünk rá. A teljesség igénye nélkül íme néhány olyan dolog, ami hozzá köthető:

spacex

De ez már a múlt, és a SpaceX a jövőre koncentrál, ami szerintük az lenne, hogy 2017-ben a SpaceX Dragon kapszula belsejében nem csupán ládák lennének, hanem űrhajósok is, ami valóban hatalmas előrelépés lenne a cég programjában.
Csakhogy jelenleg úgy tűnik, jövőre még nem lőnek fel embereket, mert ez a mérföldkő 2018-ra tolódik, a Falcon 9 rakéta üzemanyagrendszerének átgondolása miatt.Mindez a cég szerint annak köszönhető, hogy több időre van szükségük az áttervezésre, a megfelelő rendszerek és folyamatok felülvizsgálatára azok után, hogy a Falcon 9 még a kilövőállásban felrobbant, de szerencsére emberéletet nem követelt a nem várt esemény. Azt pedig azért lássuk be, hogy ha az asztronauták életéről van szó, inkább menjen még rá egy év arra, hogy biztonságosabbá tegyék a módszert.

Forrás: ubergizmo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik