Tudomány

Mit dolgozik a párod? Megmondjuk, megcsal-e!

A tudomány nem csak arra jó, hogy a Holdra juttasson, vagy apró mikrobák között turkálhassunk. A statisztika segítségével azt is kiszámolja, mely szakmák képviselői lépnek félre leggyakrabban.

Annak, hogy milyen szakmák képviselői csábulnak el a legnagyobb valószínűséggel, sokféle magyarázata lehet. Az egyes területeken dolgozó férfiak és nők aránya, az életkori sajátosságok, a munka stressz-szintje, a másokkal együtt töltött idő mennyisége, vagy épp családra fordítható kevesebb energia és figyelem egyaránt szerepet játszhat abban, hogy valaki milyen eséllyel lép félre.

Mindenesetre a statisztika nagy úr, és ha nem is bélyegzi meg egyértelműen az egyes szakterületeken dolgozókat, de érdekes adalékot jelenthet ebben az esetben is. A Victoria Milan nevű “hűtlenségi társkereső”, tehát gyakorlatilag félrelépés-közvetítő szolgáltatás végzett egy 5658 személyre kiterjedő kutatást a témában. Kizárólag hölgyeket faggattak arról, hogy titkos, vagy legalábbis annak induló kalandjaik során milyen foglalkozású emberek bukkannak fel leggyakrabban.

Ez alapján a pénzügyi területen dolgozók kaphatók leginkább az elhajlásra (mondhatni, van az a pénz?), őket a légügyi dolgozók követik (a légiutaskísérők vonzó hatásairól szóló pletyka ezek szerint igazolást nyert), majd jönnek az egészségügyben tevékenykedők (nocsak, a doktur úr és nővérke sztereotípia is helytálló).

A “megcsalós szakmák” toplistája a kutatás szerint így néz ki:

  1. Pénzügy (brókerek, bankárok, elemzők)
  2. Repülés, légiforgalom (pilóták, utaskísérők, egyéb személyzet)
  3. Egészségügy (orvosok, nővérek)
  4. Üzlet és kereskedelem (cégvezetők, középvezetők)
  5. Sport (sportolók, edzők, sportmenedzserek)
  6. Művészet (zenészek, modellek, színészek, fotósok és modellek)
  7. Éjszakai élet (táncosok, pultosok, pincérek, DJ-k)
  8. Jog (ügyvédek, bírók, szakértők, végrehajtók)
  9. Kommunikáció (PR szakemberek, újságírók, riporterek, médiaszemélyiségek)
  10. Minden más szektor

A felmérés szerint a legtöbb félrelépésre azok kaphatóak, akik gyakran dolgoznak otthonuktól távol. Bár a válaszadók 85 százaléka azt állítja, a munkahelyi titkos románcokat nagyon nem ajánlja senkinek, a hölgyek 65 százaléka mégis céges szinten űzi a félrelépést – ezt leginkább azzal magyarázzák, hogy ez oldja a munka feszültségét, ráadásul viszonylag könnyen megvalósítható. A dolog rossz oldala, hogy az ilyen kikacsintások után is együtt kell dolgozni az illetővel, ami kényelmetlen szituációkat eredményezhet.

Mindenesetre kedves olvasóink vegyék úgy, hogy a kilencedik helyezettet le sem írtuk. Köszönjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik