Tudomány

A sárga ételeket fogyasztók boldogabbak a társaiknál

Dévai László
Dévai László

ÚJSÁGÍRÓ. 2016. 10. 14. 10:56

Az ősz és a tél beköszöntével a napjaink sokszor egyre szürkébbé, egyre monotonabbá válnak. Szürkületben indulunk el otthonról és sötétben érünk haza. Ilyenkor jól esik visszagondolni a nyári meleg napokra, amikor mindent színesnek és olyan élőnek láttunk.

media.tenor.co

A téli depresszión és úgy általában a szomorúságon sokat segíthet az, ha sárga ételeket eszünk. Ezt persze nem mi mondjuk, hanem a Happy Egg Company kutatása, amely szerint a sárga színű ételek több

boldogsághormont szabadítanak fel bennünk

mint más ennivalók.

Mama June

A pszichológiai magyarázat szerint a színes dolgok eleve jót tesznek a közérzetnek, a sárga szín pedig különösen nagy boldogsággal tölti el az embereket, mivel a legtöbben ilyenkor a melegre, a napfényre és a gyermekkorra asszociálnak. A sárga színt ráadásul az agyunk bal agyféltekéje dolgozza fel, erre található még a boldogságérzetért felelős terület is.

A kedvenc ételeink egyébként nagyjából mind sárga színűek, majd ezt követik a pirosak, a harmadik helyen pedig, valószínűleg nagyrészt a csokoládénak köszönhetően, a barnák állnak.

Az Egyesült Államokban konkrét adatok is vannak arról, hogy melyek a kedvenv sárga ételek, íme a lista:

  1. Omlett
  2. Sajtos makaróni
  3. Palacsinta
  4. Tükörtojás
  5. Citromos torta

Metro

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Eger, 2017. május 25.
Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára (k), Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője (b) és Dányi Gábor Zoltán európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkár (j) a fejlesztéspolitikai egyeztetésen az egri városházán 2017. május 25-én.
MTI Fotó: Komka Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.