Tudomány

Ez a hal túlélte, hogy kiharapták a teste negyedét

Ha arányaiban ugyanekkora sérülést képzelünk el egy emberen, az illető valószínűleg nem mászkált volna el a baleset helyszínéről.

A történelem csodálatos gyógyulásokat produkált már, hiszen elég csak Jézusra gondolni, aki egyesek szerint harmadnapra kiheverte a kereszt okozta sokkot, ráadásul Lázárral is csodát tett. Ugyanez igaz az állatvilágra is, aminek ékes bizonyítéka egy hal, amiből valamilyen ragadozóféle egy hatalmasat harapott ki, ám az áldozat mégis túlélte, sőt, felgyógyult.

Edward Grant és cimborái úgy döntöttek szokásukhoz híven ismét kimennek Raritan Bay-be, hogy lógassák egy kicsit a csalit, és közben kedélyesen sörözgessenek. Ekkor még nem sejtették, hogy békaemberekkel fognak találkozni, akik… hoppá, ez egy másik történet. Szóval, arra nem is gondoltak, hogy hamarosan olyan fogásuk lesz, amilyet addig még soha nem láttak. A kifogott halból ugyanis hiányzott egy tekintélyes darab, de ahogy a képen is látszik, egy régi támadás miatt lehetett, amit a vízi állat szerencsésen túlélt, és a jelentős veszteség okozta seb is begyógyult.

harapott hal

A közel félméteres jószágnak majdnem a negyedét szakította ki a támadó, és ahogy a képeken is látszik, teljesen szürreális, ahogy kinéz az állat, de az még hihetetlenebb, hogy egy ilyen sérülésből képes volt felgyógyulni. Kicsit olyan ez az egész, mint az a kép, amelyiken Homer Simpson feje látható keresztmetszetben, és annyira kicsi az agya, hogyha a koponyáját áthasítaná egy nyílvessző, nem sérülne meg a létfontosságú szerv. Persze a halak felépítését alapul véve tényleg megmagyarázható a jelenség: az állat gerince középen található, ezért ezt épphogy sikerült elkerülnie a harapásnak, és a létfontosságú szervek is inkább a hasi oldalon helyezkednek el, ezért pár merevítő szálka veszett csak oda.

harapott hal 2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik