Tudomány

Videón a 10 méteres óriáskígyó

Van azért olyan ok, ami miatt Magyarországon jobb építőmunkásnak lenni, mint például Brazíliában. Igaz, a jelek szerint óriáskígyónak lenni sem életbiztosítás.

Az alábbi videón egy elég sokkoló felfedezés pillanatait rögzítették. Építőmunkások dolgoztak egy területrendezési feladaton Brazília egyik északi államán, Parában, és amikor egy barlang kiszélesítéséhez irányított robbantást használtak, a füst eloszlása után valami olyasmi mászott eléjük, amire nem nagyon számítottak.

Az anakonda körülbelül 10 méter hosszú, tehát kinyújtva akkora lehet, mint egy háromemeletes ház magassága. A tömegét közel 400 kilósra becsülték.

Sajnos a munkások nem épp a természet védelmét szem előtt tartva folytatták a napot. Az állatot hozzáláncolták az egyik munkagép daru-karjához, és emelgetni kezdték, hogy minden szögből levideózhassák a monstrumot. Elmondásuk szerint ráadásul végül meg is ölték az anakondát, bár azt nem tudni, hogy a munkagépes bemutatóval tették mindezt, vagy utólag, de a videót vizsgálók egy része úgy véli, már a robbanás végezhetett az óriással.

A kommentelők többsége felháborodott az eseten, szerintük néhány képért és videóért hatalmas bűn volt megölni egy olyan állatot, amely méretéből adódóan már jó ideje életben lehet. Ráadásul az ilyen hatalmas anakondák kifejezetten ritkák, és ahogy az egyik hozzászóló megjegyezte, durván jellemzi az embereket, ami történt: “Hé, itt egy óriáskígyó, talán az utolsó élő példány. Nírjuk ki gyorsan és mutassuk meg az egész világnak!”

A fogságban még mindig élő leghosszabb kígyó egyébként jelenleg egy Medusa névre hallgató példány, a Kansas Cityben látható óriás “csak” 7,7 méteres.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik