Tudomány

Így néz ki az 5 éve elhagyatott Fukushima

A félbehagyott életet fotózta végig az az ember, aki ellátogatott a fél évtizede lakatlan Fukushimába.

2011. március 11-én, helyi idő szerint 14 óra 46 perckor egy földrengés és az azt követő szökőár az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb atomkatasztrófáját elő, melynek következtében százezernél is több embert kellett evakuálni, körülbelül 50 kilométeres körzetben.

Ám ahogy ez lenni szokott, egyes embereket vonzanak a katasztrófa sújtotta övezetek, és kíváncsiak arra, hogy milyen lehet az a vidék, amit már évek óta elhagytak az emberek. Így történhetett, hogy egy Xanathon nevű Imgur felhasználó ellátogatott a kiürített körzetbe, és készített néhány fotót a szellemvárosról. A képeken élelmiszerbolt, mosoda, és elhagyott otthonok láthatóak, illetve az, hogy az úriember bár maszkban, hosszú ujjú felsőben és kesztyűben van, azért a rövidnadrágot és a szandált helyénvalónak ítéli.

fukushima 8

A fotós azt írja, hogy Fukushimában valami égette a szemét, és a levegőben kémiai anyagok szagát érezte, de arról is hírt ad, hogy az elhagyott épületekben rengeteg ételt, pénzt, aranyat, laptopot, és egyéb használati tárgyat talált, ugyanakkor meglepőnek tartja, hogy nincs nyoma fosztogatásnak.

fukushima 1 fukushima 2 fukushima 3 fukushima 4 fukushima 5 fukushima 6 fukushima 7

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik