Tudomány

A Föld egy szuperintelligens idegen civilizáció állatkertje?

24.hu
24.hu

2016. 06. 30. 11:31

A világ egyik leghíresebb asztrofizikusa szerint nem vagyunk elég okosak ahhoz, hogy egy magasan fejlett idegen faj felvegye velünk a kapcsolatot.
Korábban a témában:

Neil deGrasse Tyson, a világhírű amerikai asztrofizikus és kozmológus szerint

könnyen meglehet, hogy valamennyien egy hiperintelligens idegen faj állatkertjében élünk; sőt, az sem lehetetlen, hogy ezek az idegenek a politikai folyamatokba is beavatkoznak – csak hogy minél jobban derülhessenek rajtunk.

(Ez speciel Donald Trumptól a Brexitig sok mindent megmagyarázna.)

SQUAWK BOX -- Pictured:  "StarTalk"'s Neil deGrasse Tyson, Director of the Hayden Planetarium in New York City, in an interview on October 23, 2015 -- (Photo by: Katie Kramer/CNBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)
Neil deGrasse Tyson (Fotó: Katie Kramer/CNBC)

Tyson a Spanyolországi Tenerifében rendezett Starmus konferencián nyilatkozva kijelentette: nem tartja valószínűnek, hogy valaha is kapcsolatba léphetünk majd egy idegen civilizációval. Szerinte ehhez nem vagyunk elég intelligensek – de ez nem is feltétlenül baj, hiszen így legalább „boldog tudatlanságban” élhetünk.

Rettegek attól a naptól, amikor találkozunk egy ilyen [magasan fejlett] fajjal. De talán nem is rettegek, inkább csak azt remélem, hogy ha jönnek, építenek nekünk egy állatkertet, ahol boldogan élhetünk. Talán már meg is tették, és ez [az állatkert] maga a Föld

– fejtegette.

Tyson Stephen Hawking tavaly júliusban tett kijelentéseire reflektálva vázolta el meglehetősen utópisztikusnak tűnő elméletét. A világhírű elméleti fizikus akkor azt mondta, hogy egy idegen faj felfedezése könnyen az emberiség pusztulását jelenthetné, de ennek ellenére nem szabad feladnunk a keresést.

Nem Tyson az egyetlen, aki az utóbbi időben sci-fibe illő kijelentéseket tett az emberiséggel és az általunk megélt valósággal kapcsolatban. Elon Musk, a Tesla és a SpaceX milliárdos alapítója szerint például nagyon valószínű, hogy valójában egy bonyolult számítógépes szimulációban élünk.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.