Tudomány

Rémisztő kiborgtechnológiát szabadalmaztatott a Google anyavállalata

Nagyon úgy néz ki, hogy az Alphabet fejlesztői szembe ültethető eszközökkel kísérleteznek.

A Gizmodo híre szerint Terminátor-filmbe illő kiborgtechnológiával kísérleteznek a Google anyavállalatának fejlesztői. Az Alphabet (amely nem mellesleg februárban az Apple-t megelőzve a világ legértékesebb cégévé avanzsált) nemrég jegyeztetett be egy szabadalmat, amely végleg elmoshatja a határt a biológia és a technológia között: egy olyan elektronikus eszközt, amelyet az emberi szembe lehet beültetni.

Igen, az emberi szembe.

A szabadalom leírását olvasva még a jó öreg William Gibson is megnyalná a szája szélét. A szöveg egy olyan módszert ír le, amelynek segítségével „folyadékot injekciózhatunk egy olyan szem lencsetokjába, amelyből előzőleg eltávolítottuk a szemlencsét”.

Az Alphabet szabadalmának egyik illusztrációja (Forrás: USPTO)
Az Alphabet szabadalmának egyik illusztrációja (Forrás: USPTO)

A folyadékba egy „intraokuláris” lencsét helyeznek, amely tökéletesen illeszkedik a szem felületére. Az eszközt a beépített antennán keresztül továbbított rádiófrekvenciás energia táplja. A leírás szerint a kütyünek még saját adattároló egysége is van.

A cég régóta foglalkozik a szemre illeszthető eszközökkel, fejlesztőik a Google Glass mellett a vér cukor- és inzulinszintjének mérésére alkalmas okoskontaktlencséken is dolgoznak már egy ideje. Szabadalmuk szerint az új eszköz a látáskárosultak gyógyításában segíthetne.

Legalábbis első lépésben. Aztán jöhet a Mátrix.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik