Tudomány

Mennyi szex kell a boldogsághoz?

24.hu
24.hu

2016. 04. 13. 18:37

Ha az ember az ismerőseit kérdezi, vagy a neten kutatja a témát, hamar arra a következtetésre jut, hogy az ideális szexuális élet olyan, ami mellett az embernek alig jut ideje bármi másra, és azok a legboldogabbak, akik minden reggel a hancúrozástól kialvatlanul esnek be a munkahelyükre.

A mindennapos, pláne a minden nap többszöri szex persze általában kamu, vagy csak egy nagyon rövid időszakra igaz a párok közös életének kezdetén. Ilyen vehemenciára azonban nincs is szükség a boldogsághoz, legfeljebb a felvágáshoz – állítja a tudomány.

„Azt gondolom, hogy egyetlen párnak sem kellene ráfeszülnie arra, hogy muszáj annyiszor szeretkezniük, ahányszor csak fizikailag lehetséges. Sokkal reálisabb hetente egy alkalmat kitűzni célként, mint hagyni, hogy a mindennapos szex gondolata nyomasztóvá váljon”

– mondja Amy Muise, a University of Toronto Mississauga kutatója.

A kanadai egyetemen végzett kutatás azt az eredményt hozta, hogy a heti egyetlen együttlét éppen elég a boldogsághoz, ezen felül minden alkalom csak hab a tortán, de az általános közérzethez már semmit sem tesz hozzá.

A felmérés, amit egy 25510 fős, 18-89 éves amerikai mintán végeztek, lineáris összefüggést mutatott a szex gyakorisága és a boldogság között, de csak a heti egy alkalomig. Vagyis: minél gyakrabban szerelmeskedik valaki, annál boldogabb, viszont azoknál, akik hetente szeretkeznek, már egyáltalán nem boldogabbak azok, akik ennél gyakrabban, akár minden nap többször is összebújnak.

Szóval nem kell semmit sem erőltetni, elég egyetlen napot választani. „Legyen mondjuk, minden héten a péntek?”

(Metro)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.