Tudomány

Időutazónak hiszik az 1500 éves mongóliai múmiát

Egy mongóliai ásatáson találtak a régészek egy mumifikálódott holttestet, amit nagy valószínűséggel az időszámításunk előtti hatodik században temethettek el. A Siberian Times azt írja, hogy a kutatók első benyomásai alapján nőről lehet szó, mert nem volt a test mellé íj temetve. A tárgyak, amiket viszont megtaláltak sírban – egy nyereg, egy kantár, egy agyagváza, egy faedény, egy teknő, egy vízforraló, egy ló maradványai, és négy váltás ruha – pedig arra engednek következtetni, hogy nem a társadalom felső köreihez tartozó személyről van szó.

Fotó: Khvod Museum
Fotó: Khvod Museum

Az ősi temetkezési helyet helyiek találták az Altai hegységben, a tengerszint fölötti 2803 méteres magasságban, ők riasztották a mongol-amerikai Khvod-projekt régészeit. Hamar kiderült, hogy a magas fekvés és az állandó hideg fantasztikusan konzerválták mindazt, amit a három méter mélységű sírokba temettek.

Ez már önmagában is roppant érdekes hír, de ismerjük el, közel sem annyira, hogy a fél internet napok óta ezen pörögjön. Akkor vajon mi lelkesítette a végletekig az emberiség összeesküvés-elméletekre fogékony részét? Csak az, hogy a női múmiáról készült egyik fotóban az időutazás bizonyítékát látják. Önök észreveszik, hogy miért?

Fotó: Khvod Museum
Fotó: Khvod Museum

Ha nincs meg eláruljuk, kapaszkodjanak meg! A nő lábán három csíkos Adidas cipők vannak! Kell ennél több bizonyíték? Na, ugye!

(indy100 / Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik