Tudomány

Pandapornót forgattak Bécsben

Ritka képsorokat rögzítettek a schönbrunni állatkertben: fogságban élő óriáspandáknál egészen ritka jelenség a párzás…

Jang-jang és Lung-huj szerdán többször is átadták magukat az élvezeteknek, az intézmény közzé is tette a róluk készített felvételeket. “Ez igazi szenzáció az óriáspandák esetében” – emelte ki közleményében az állatkert, hiszen más állatkertek, és főleg a tenyészközpontok kizárólag a mesterséges megtermékenyítésre támaszkodnak.

A schönbrunni állatkert dolgozói nagyjából egy héttel ezelőtt vették észre a “jeleket” a két pandán, ezért összeeresztették őket. Jang-jang és Lung-huj egyébként legtöbbször magányosan tengetik napjaikat a párzási időszakon kívül.

Az egyébként is alacsony libidójukról ismert pandák szaporodása és szaporítása nehéz vállalkozás, mivel a nőstényeknél a peteérés ideje mindössze egyszer jön el az évben, és csak ez alatt a két-három nap alatt tudnak megtermékenyülni. A vemhességi idő akár 163 napig is tarthat.

A bécsi intézményben három pandakölyök jött világra 2007 óta, őket kétéves korukban Kínába szállították. Az óriáspandák a világ legveszélyeztetettebb állatai közé tartoznak. A Természetvédelmi Világalap (WWF) szerint ma már kevesebb mint kétezer példány él a kínai vadonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik