Tudomány

Így néz ki ma a legismertebb babás mémen szereplő kis srác

A képen látható kisbaba a siker, pontosabban a valamilyen feladat elvégzése után érzett elégedettség szimbóluma lett az interneten. Az, hogy pontosan mit jelent a mém kifejezés és hogy a vicces, sokat osztott képek, mint amilyen a Success kid is, mémnek számítanak-e abba ne menjünk bele. Ami lényeg: az internetes képek, vicces videók és lélekemelő sztorik mögött is emberek, emberi sorsok vannak.

Százezrek ünnepelték anno Sam (merthogy így hívják a kisbabát) arcával a sikeres vizsgájukat, vagy hogy véletlen kaptak még egy sült krumplit az ebédjükhöz. Most ők legalább akkora vehemenciával osztogatják azt a képet, amin egy mosolygós kisfiú az édesanyja mellett áll.

kép: imgur.com

Igen, ő Sam, akinek a tekintete már kevésbé szúrós és jóval több haja is van, mint 2007-ben, amikor még csak 11 hónapos volt. Nagy kérdés, hogy Samnek származott-e valami jó a hirtelen jött népszerűségből. A válasz egyértelmű igen, ugyanis a 39 éves édesapja rossz egészségügyi állapota miatt veseátültetésre szorult, amire a Samet megosztók gyűjtötték össze a pénzt egy alapítványon keresztül.

Szép munka Sam!
Szép munka Sam!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik