Tudomány

Testtérképpel ellenőrizheti a rák kockázatát

A szakértők lassan nap mint nap találnak bizonyítékokat arra, hogy egyes szokások és ételek rákot okoznak. Annyi mindenről tudjuk már: növeli a megbetegedés kockázatát, hogy szinte lehetetlen fejben tartani a rengeteg veszélyforrást. Éppen ebben segít ez az oldal, amely valós tudományos tényeken alapszik. Az online testtérkép összehozza az okokat, a tényeket és a bizonyítékokat.

A rákos megbetegedés a DNS-mutációk és génhibák kontrollálatlan másolódásával jön létre, a szabályozatlan sejtszaporulat pedig károsítja a szöveteket. A betegség hátterében genetikai és környezeti tényezők egyaránt szerepet játszanak, kezelés nélkül a rák általában halált okoz. Éppen ezért fontos tisztában lenni vele, milyen tényezők lehetnek hatással szervezetünkre.

Bár minden ember egyedi, így nem lehet állandó igazságokat megfogalmazni, az online testtérkép mégis viszonylag pontos. Az angol nyelvű oldalon a nem kiválasztása után rengeteg opció közül választhatunk: ételek, italok, életmód, szokások, betegségek, gyógyszerek és orvosi kezelések. A kiválasztás után a térkép megjelöli a veszélyeztetett területeket, melyekre kattintva további információkat tudhatunk meg a kockázat okairól.

A leírásokban szereplő adatok természetesen általánosak, az egyes okok egyénenként változhatnak, így komoly gyanú esetén mindenképp forduljon szakértőhöz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik