Tudomány

Kételkedik a NASA abban, hogy meteorit ölt meg egy indiai férfit

A helyszínen tapasztalt pusztításhoz több kiló súlyú meteorit kellett volna.

Nem tartja valószínűnek a NASA, hogy valóban lehulló meteorit végzett egy férfival India déli részén. A helyi tudósok tovább vizsgálják a halált okozó rejtélyes tárgyat, ennek alapján az űrügynökség úgy véli: nem valószínű, hogy az űrből érkezett.

Tamilnádu államban szombaton egyes feltételezések szerint becsapódó meteorit végzett egy buszsofőrrel, és három másik embert is megsebesített egy felsőoktatási intézmény területén. A környező épületek is megsérültek. A füves területen, ahol a buszsofőr álldogált, kisebb kráter keletkezett, és gyémántra emlékeztető sötétkék követ találtak a helyszínen.

A kormányzati illetékesek először építési munkálatokból hátramaradt robbanóanyagra gyanakodtak, de nem találtak bizonyítékokat, ezután merült fel, hogy meteorit okozhatta a halálesetet. Ennek megerősítéséhez még elemzik a mintákat, az Indiai Asztrofizikai Intézet munkatársainak közreműködésével.

A NASA szakértőinek véleménye szerint több kilogramm súlyú meteorit kell ahhoz, hogy akkora kráter keletkezzen, mint amekkorát az interneten bemutattak. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik