Tudomány

Újra gyártják a Vissza a jövőbe legendás autóját

Az utolsó DeLorean-ek több mint harminc éve gurultak le a gyártósorról. Most, egy törvénymódosításnak köszönhetően, újabb 300 darab készülhet belőlük.

A Wired UK híre szerint 2017-től újra gyártani kezdik a Vissza a jövőbe legendás „időutazó autóját”, a DeLorean-t. Az utolsó modelleket 33 évvel ezelőtt rakták össze; a DeLorean Motor Company azóta Észak-Írországból Texasba költözött, és az elmúlt évtizedekben főleg replikák építésével, illetve a meglévő autók szervizelésével foglalkozott. Most azonban, egy az amerikai biztonsági előírásokat enyhítő törvénymódosításnak – és persze a legendás trilógia iránti megújult érdeklődésnek – köszönhetően újra beindíthatják a gépsorokat.

A DeLorean-ekből eredetileg kilencezer darab készült; a mérnökök szerint a meglévő alkatrészekből újabb háromszáz autót tudnak összerakni. Az új életre kelt kultjárgánynak alaposan megkérik majd az árát: a motortól függően várhatóan 80 000-100 000 dollárért kínálják majd a kocsikat.

Stephen Wynne, a cég vezérigazgatója a KMPG News-nak nyilatkozva azt mondta, nem akarják átalakítani a John DeLorean által tervezett karosszériát. „Nem lenne értelme megváltoztatni az autó külsejét – jelentette ki. – Legfeljebb egy-két technikai berendezést fogunk újra cserélni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik