Tudomány

Akkora dinoszauruszt találtak, hogy be se fér a múzeumba

A 37 méteres, 70 tonnás Titanoszaurusz maradványait tavaly ásták ki Patagóniában. Minden idők legnagyobb dinoszaurusza lehetett.

A Motherboard híre szerint hamarosan kiállítják a világ eddig felfedezett legnagyobb dinoszauruszának csontvázát az Amerikai Természettudományi Múzeumban (AMNH). A 37 méter hosszú, hetven tonnás Titanoszaurusz nagyjából százmillió évvel ezelőtt, a Kréta korban élt a mai Argentína területén. Maradványait tavaly fedezték fel egy patagóniai lelőhelyen.

„Egy olyan dinoszaurusztemetőt ástak ki, amelyhez hasonlót még nem találtak az argentin paleontológia történetében – mondta a US Newsnak nyilatkozva a csontok megtalálása után Ruben Cuneo, a Museo Paleontológico Egidio Feruglio igazgatója. – Attól tartok, hogy a hossza és a méretei miatt, egyetlen épületünkben sem fog elférni, ha rekonstruáljuk. Azt hiszem, új otthonra lesz szükségünk.”

Ciuenónak igaza lett. A dinoszaurusz olyan hatalmas, hogy a nyaka ki fog lógni a kiállítóteremből a liftfolyósóra. Az AMHN közleménye szerint így „köszöntheti” majd a látogatókat, akik az állat elképesztő méreteiről is képet kaphatnak majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik