Tudomány

Nem megy a szex? Fogja a globális felmelegedésre!

Egy új jelentés szerint kimutathatóan csökken a születések száma kilenc hónappal a kánikulai napok után – számol be az Independent.

Kevesebb kedvet éreznek a közösülésre az emberek a forró napokon az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Gazdaságkutató Irodájának jelentése szerint. A tanulmány alapján meleg időben 0,7 százalékkal kevesebb a megtermékenyülés is, mint a hidegebb napokon.

A hőmérséklet extrém növekedése ugyanis hatással van a hormonokra, csökkentheti a spermiumok minőségét, illetve befolyásolhatja az ovulációt. Így a hőmérséklet emelkedése, a szexuális étvágy mellett, akár a termékenységet is csökkentheti.

Bár a kutatást az Egyesült Államokban végezték, a helyzet az egész világon hasonló lehet. A kutatáson dolgozó Alan Barreca szerint ez az alacsony születésszámmal küzdő országok számára a folyamatban lévő szociális programok átgondolását is jelentheti.

A globális felmelegedés okozta problémák közé – mint a tengerszint-emelkedés – tehát a szaporulat csökkenése is bekerülhet – írja a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik