Tudomány

Ez a legjobb móka, ha jönnek a komoly fagyok

Ki a fenének jutna eszébe a keményebb téli fagyok közepén szappanbuborékokat fújkálni? Biztosan nem sokaknak, ám akiknek egyszer megfordult a fejükben a gondolat, biztosan nem nyugszanak, amíg ki nem próbálják. És milyen igazuk van! Ha elég hideg van, bárki kreálhat ilyen kis csodákat, és valljuk be, bármeddig elnézegetnénk őket.

A fagyott buborékos videót a kanadai Calgaryban élő Chris Ratzlaff töltötte fel a Youtube-ra. Azt írja, amikor készítette, mínusz 25 fok volt odakint, ez a hőmérséklet elég alacsony ahhoz, hogy egy szappanbuborék előbb kezdjen el megfagyni, minthogy kipukkanna.

Ratzlaff annyira rákattant a buborékfagyasztásra, hogy elkezdett kikísérletezni egy olyan folyadékot, ami tovább, és stabilabban tartja a buborékformát, így alacsonyabb hőmérsékleten is működhet. A hozzávalók: 200 ml meleg víz, 35 ml kukoricaszirup, 35 ml mosogatószer és 2 evőkanál cukor. Miután ezeket alaposan összekeveri, egy időre fagyasztóba rakja a kotyvalékot, hogy lehűlt folyadék minél hamarabb megfagyjon.

Ha azt gondolnák, hogy a videóban valami trükk van, akkor eláruljuk, hogy nemrég osztotta meg hivatalos Facebook-oldalán a Mítoszirtók (Myth Busters)két sztárja: Adam és Jamie.

(via: IFLS)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik