Tudomány

Gerzson édesanyja az idővel harcol

A nőnek 35 napja van, hogy rendezze életét és visszakaphassa kisfiát, ami szerinte nevetségesen kevés. Kilencven napot kér.

Miután az utcán síró gyereket megtalálták október közepén és nevelőszülőkhöz került, a Miskolci Járási Hivatal Gyámügyi Osztályának 35 napon belül döntenie kell, hogy a fiú marad a nevelőknél, vagy visszaadják valódi szüleinek. Az édesanya szeretné Gerzsont visszakapni, de se munkája, se fedél a feje felett, és feltehetően elveszti GYES-ből és családi pótlékból származó 55 ezer forintos havi jövedelmét is.

„Miért csak 35 napot ad a gyámhivatal? … Képtelenség, hogy ennyi idő alatt összeszedjem magam. Ehhez legalább 90 nap kéne″

mondta a nő a Velvetnek. Esküdözik, hogy visszaszerzi Gerzsont, és ő fogja felnevelni másik öt gyermekét is. „Nem találom jónak, hogy a gyerekek nevelőszülőknél vannak. Ami engem illet, ki fogom harcolni, ami szülőként jár nekem″ – fogalmazott.

V. Renáta egy kocsma előtt hagyta a 2,5 éves Gerzsont, miután élettársával veszekedett az utcán – feltehetően a vita hevében mindketten megfeledkeztek róla. A kisfiú azóta nevelőszülőknél van, a 34 éves anya ellen kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik