Tudomány

A robottal szexelni szigorúan tilos!

24.hu
24.hu

2015. 09. 24. 16:53

A világ első „érző robotjának” gyártója szigorú szankciókkal fenyegeti azokat, akik „illetlen dolgokra” használják szegény Peppert.
Korábban a témában:

A Wired híre szerint „a világ első érző robotjának” gyártója attól tart, hogy vásárlóik „szexuális célokra vagy egyéb illetlen dolgokra” használhatják az 1600 dolláros Peppert, ezért a felhasználói feltételekben szigorúan kikötötték, hogy aki ilyet tesz, az „szankciókra” számíthat. Azt, hogy pontosan mit is értenek „szankciók” alatt, sajnos nem részletezi a dokumentum. A mellékelt kézikönyv szerint a robotot emellett tilos a szabadban használni, vagy arra utasítani, hogy egy másik embernek sérülést okozzon. (Isaac Asimov tehát nyugodtan pihenhet a sírjában.)

Peppert az Aldebaran Robotics nevű japán fejlesztőcég dobta piacra a szigetország legnagyobb mobilszolgáltatójával, a SoftBankkal közösen. A 121 centiméter magas, 29 kilós robotot saját kamerával, 3D-szenzorral, mikrofonnal, wifi-kapcsolattal és egy, a mellkasába épített nagyméretű érintőképernyővel is ellátták. Egy feltöltéssel 12 órán keresztül tud „ébren maradni”, és kerekei segítségével akár 2 km/h-ás sebességgel is közlekedhet. Gyártói szerint képes felismerni és reagálni az emberi arckifejezésekre, az érzésekre és gazdái hangját is megismeri. Az első sorozatot pillanatok alatt elkapkodták.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.