Tudomány

Bréking, megjött az új Google-logó!

Nyissa meg a Google-t, nagy meglepetés fogja érni! Na jó, annyira azért nem nagy, de a Google dizájnváltáson ment át. Íme a végeredmény!

Egy nagy önfényezős videóban mutatta be a Google, hogy mennyit fejlődött az utóbbi majd két évtizedben, na meg a végén azt, hogy fog kinézni az új design. Majdnem ugyanúgy, csak némileg elegánsabb, letisztultabb betűtípust használtak, de a színkavalkád ugyanúgy megmaradt (legalább tudjuk, honnan merítettek ötletet a 4-es metró Móricz körtéri állomásához).

 

A Verge azt írja, az új logó rezonál a Google új testvércégének, az Alphabetnek a logójára is. Az említett videóban nemcsak a cég funkcióbővülését lehet nyomon követni, hanem az ikonná vált felirat lassú evolúcióját is. A mostani váltás az eddigieknél azért nagyobb lépés. Az egyetlen G betűjük is más lesz mostantól, mind a négy szín szerepel majd a nagy nyomtatott betűn.

Ja, és érdemes megnézni a Google nyitóoldalát is, ahol egy egyszerű kéz letörli a régi logót és színes krétával felrajzolja az újat, na ez tömény cukiság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik