Tudomány

Förtelmet húztak ki e teknős orrából

teknős orrában szemét (Array)
teknős orrában szemét (Array)

Miért kell ennek az állatnak mindent lenyelni és visszaöklendezni? A vége az, hogy a kutatóknak kell felszabadítani az orrüreget. Gusztustalan videó.

Egy teknőst tanulmányoztak kutatók Costa Rica partjainál, és hamar észrevették, az orrlyukával valami nincs rendben. Elsőre azt hitték, valami méretes féreg vette be magát oda, de csakhamar rájöttek, hogy valami műanyagdarab, tán egy gyékénycafat lehet az, amit a teknős benyelt – írja a Mashable.

Ehhez tudni kell, hogy a teknősök orrjáratát és szájüregét összeköti egy csatorna, így a falánk állat hiába falta be a szemétdarabot, azt hamar vissza is öklendezte, egyenesen az orrába, ahol az beragadt. A kutatők egy nagy fogóval próbálták kiráncigálni a darabot, perceken át küzdöttek a hatalmas állatba szorult hulladékkal.

 

A teknős derekasan állta a sarat, de a robosztus jószág nem túl kifejező arcán is látni lehetett, hogy nem élvezi a műtétet. Az orra erősen vérzett is utána, de lejódozták, elállt a vérzés és némi utóvizsgálat után szabadon is engedték az immár rendesen lélegezni tudó vadat. Az egyik kutató amúgy pénzt gyűjt a teknősök szaporodásának kutatására, itt lehet adakozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik