Tudomány

Megtalálták a másnaposság ellenszerét

alkohol (Array)
alkohol (Array)

Az ausztrál tudósok által felfedezett gyógyírt teljesen természetes eredetű, és meglepően hatékonyan semlegesíti a kellemetlen tüneteket.

Ausztrália nemzeti tudományos intézete, az Államszövetségi Tudományos és Ipari Kutatási Szervezet (CSIRO), nemrég egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy a Horticulture Innovation Australia-val közös kutatásukban nem mindennapi felfedezést tettek. Mint kiderült, a körte – amellett, hogy csökkenti a koleszterinszintet, enyhíti a székrekedést és gyulladáscsökkentő hatásai is vannak – a vér alkoholszintjét is mérsékeli, és így kiváló gyógyír lehet másnaposság ellen.

A kutatók azt találták, hogy ha egy kiadós ivászat előtt körtét fogyasztunk, jelentősen csökkenthetjük a macskajaj tüneteit; egyelőre nem tudni, miért, de a koreai körtelé különösen hatásosnak bizonyult.

Manny Noakes professzor, a projekt vezető kutatója a Quartz-nak nyilatkozva azt mondta, hogy a közkedvelt gyümölcs a másnaposság szinte minden szimptómáját enyhíti, a koncentrálóképességre pedig különösen jó hatással van.

A körteevés az alkohol lebontásáért felelős enzimek a működését erősíti, így elősegíti a szesz gyors lebontását, sőt, a felszívódását is gátolhatja.” A vizsgálatok során azt tapasztaltuk, hogy jelentősen csökkent a vér acetaldehid szintje: valószínűleg az a mérgező bomlástermék okozza a másnaposság tüneteit” – húzta alá a kutató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik