Tudomány

Röntgennel fehérítették a négereket

Afrikai őslakosok (Array)
Afrikai őslakosok (Array)

Az "ügyes philadelphiai orvos" eljárásával sikerült meghalványítani "felnőtt négerek arcszínét" - nem is volt olyan nagyon rég, hogy erről szenzációként számolt be a sajtó.

 

A darwini evolúcióelmélet gyökerestül forgatta fel az európai ember addigi világképét, végre tudományos magyarázatot adott a kezdet kezdetétől ismételt kérdésre: honnan jöttünk? A társadalomra vetítve azonban volt egy negatív következménye is, miszerint tudományosnak tűnő alapot biztosított a fehér faj felsőbbrendűségét hirdetők számára. Még a XX. század első évtizedeiben is komoly kutatások bizonygatták, hogy a színesbőrűek alacsonyabbrendű fajhoz tartoznak, közelebb állnak a majomhoz, mint az “emberhez”.

Afrikai, észak-amerikai őslakosokat raboltak el otthonukból, hogy cirkuszban, állatkertben mutogassák őket, mint például Ota Bengát, aki egy majommal összezárva tengette mindennapjait a bronxi állatkertben. Tragikus történetéről és a Budapesten mutogatott “néger atyafiakról” ide kattintva olvashat.

A fehérek hozzáállását kiválóan mutatja, hogy a századelőn vívott búr háború idején az angol telepesek között szokás volt a vasárnapi ebéd után nyeregbe pattanni, és kilovagolni, hogy lőjenek egy busmant… A Huszadikszázad.hu-n Tatár Anita gyűjtött össze néhány, ma már rémesen ostobának tűnő tudományos beszámolót a magyar sajtóból. Nem is volt olyan rég, a múlt század első harmadában járunk.

<br />Fortepan/Balassa Péter

A fehér agy szürkeállománya

A tudomány iránt érdeklődő olvasója megtudhatta például, hogy ha a fene fenét eszik is, a színesbőrűek agyi kapacitása soha nem lesz képes utolérni a fehérekét. “Hogy a fehér ember és a fekete szellemi tekintetben nem vehető testvérnek, az ujabban Beau tanár vizsgálatai alapján is csaknem biztosra vehető. Pontos tanulmányok és méretek alapján bebizonyítja, hogy a fehér ember koponyája sokkal fejlettebb és nagyobb és a szürke állomány, amely a szellemi képesség egyik mértéke, jelentékenyebb, nagyobb mennyiségben fordul elő.”

“.. Azt hihetnők, hogy a nevelés ki tudja egyenlíteni ezt a nagy szellemi különbséget. Azonban az amerikai műveltebb négerek tulajdonságait vizsgálva, arra a tapasztalatra jutunk, hogy a czivilizáczió se vezethet az agyrendszer nagyobb foku változására.”

“Tudományos” eredmény

Vagy értesülhettek egy áltudományos, elmebeteg kísérletről. “…Ismeretes, hogy a Röntgen-sugarak a bőr festanyagát elroncsolják. Az emlitett orvos ezt arra használta fel, hogy a bőr rendellenes szinezéseit, mint pl. az alkoholisták orrának vörösségét,megkisértse eltüntetni. Hosszu kiseletezés után allitólag megtalálta a kellő adagolást, vagyis, hogy meddig s mily erős sugarakkal kell az egyes esetekben kezelni a beteg bőrt, hogy rendes szinét visszanyerje.”

Eddig talán rendben is volna, ám sikerei arra buzdították, hogy “kisérletet tegyen egy néger arczszinének megváltoztatására s állitólag sikerült neki a felnőtt néger arczszinét annyira meghalványitani, hogy a beteges ember halvány szinéhez volt hasonló. A szinváltozás fokozatos; az afrikai néger bőrének szine tíz ülés után gesztenyeszinű lett, a harminczadszori Röntgenezés után nyerte a halvány-fehér szint”.

“A kisérleteket azóta több négeren megismételte teljes sikerrel s eddig visszaesést nem tapasztalt; úgy hogy most már a gyermekek megfehéritésével foglalkozik az ügyes philadelphiai orvos. Valóságos testi keresztelésben is részesülni fognak a kis négerek ezután és várható, hogy testileg és lelkileg egyenértékű tagjai lesznek az amerikai társadalomnak. Különösen, ha még azt a bizonyos szerecsen-szagot is eltünteti a Röntgen-kezelés!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik