Tudomány

Megóv a leégéstől az okosbikini

smart-bikini (Array)
smart-bikini (Array)

Egy francia startup olyan fürdőruhát dobott piacra, amely figyelmezteti viselőjét, ha túl régóta sütteti magát a napon.

A Motherboard szombaton írta meg, hogy a francia Spinali Design olyan okosbikinit fejlesztett ki, amely képes megóvni viselőjét a leégéstől. A „bikini conecté-be” (okostelefonra csatlakoztatott bikinibe) egy apró, vízhatlan szenzort varrtak, amely folyamatosan méri a napsugárzás UV-szintjét.

„Akkor jutott eszembe az ötlet, amikor láttam valakit a strandon, aki csúnyán leégett” – mesélte a portálnak nyilatkozva Marie Spinali, a startup ügyvezető igazgatója. Spinali azt mondta, valamennyi vásárlójuk bőrtípusát meghatározzák, amikor eladják nekik a fürdőruhát. Így testre szabhatják a rendszer működését – aki könnyebben leég, azt hamarabb, aki jobban bírja a napot, azt csak valamivel később figyelmezteti az okosbikinihez tartozó alkalmazás, hogy az erős az UV-sugárzás miatt ideje lenne alaposan bekennie magát naptejjel.

Az okosbikinit meglehetősen borsos, 149 eurós áron vásárolhatják meg a vastag pénztárcájú, tudatos napimádók a cég weboldalán. Férfiaknak szánt fürdőruhákat sajnos egyelőre nem árulnak, de az ügyvezető igazgató szerint már javában dolgoznak egy gyerekeknek szánt kollekción.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik