Tudomány

Dolgok, amiket a füles helyére dughatunk

Két eszközt szeretnénk bemutatni, amik olyan helyre akarnak beférkőzni, ahová mások nem.

A telefonunk fejhallgató csatlakoztatóját általában pont arra használjuk ami a rendeltetése, néhányan azonban nem érték be ennyivel, szerették volna jobban kihasználni a kis rés lehetőségeit.

Számtalan hőmérséklettel és időjárással kapcsolatos appot találunk, de állítólag egyet sem, ami képes arra, hogy pontosan megmondja, hány fok van ott, ahol éppen állunk. Ezt a hatalmas űrt kívánja betölteni a Thermodo.

Az apró szenzor lényege, hogy méri a környezetünk hőmérsékletét, majd az adatokat továbbítja egy alkalmazásra, ami aztán mindenféle egyéb paramétereket is megmutat és figyeli a hőmérséklet változását. A kis kütyü fejlesztői szerint bármilyen funkciót bele lehet tenni az appa, várják azok jelentkezését, akiknek vannak jó ötleteik. 6700 forintba kerlül, döntsük el, hogy érdekel-e annyira a pontos hőmérséklet, hogy befizessünk rá.

A másik ilyen eszköz tulajdonképpen egy telefon tartó kampó, a Pluggy Lock. A készítők szerették volna megállítani a telefonok és tabletek folyamatos elvesztésének problémáját, ezért létre hoztak egy 3, 5 kilót elbírót kis ékszer szerű akasztót, amit a telefon fejhallgató részébe dugva képes hozzánk kötni azt. Ha bedugtuk a sticket, csavarni kell rajta egy kicsit. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik