Tudomány

Százezer embert vesznek fel az iPhone 6 összeszerelésére

A júliusban induló gyártás azt jelenti, hogy szeptemberben érkezhetnek a következő Apple okostelefonok.

Hivatalosan még nincs megerősítve, de piaci pletykákra hivatkozva a Tajvan Economic Daily News számolt be arról, hogy az Apple partnergyártói rengeteg embert fognak felvenni júliusban az iPhone 6 összeszerelésére. Csak a Foxconn (az Apple eslő számú gyártópartnere) 100 ezer munkás felvételét tervezi, a Pegatron (másodlagos partner) pedig 30 százalékkal növeli meg humánerőforrás-kapacitását. Ez azt jelenti, hogy 10 százalékkal több ember fog dolgozni az iPhone 6 4.7-os és 5.5-es colos változatatin, mint az iPhone 5 és 5S modelleken. A tömeges toborzási kampány mellett a Foxconn két hatalmas gyártósorral bővíti gépparkját, hogy megfeleljen a telefonok várható hatalmas keresleti igényeinek.

Az alábbi videóban egy elképzelt telefont látunk, amit a kiszivárogtatott infók alapján rajzoltak meg a techradar munkatársai. 

Elvesztél a technika világában?

Bármilyen technikai jellegű kérdésed van, tedd fel és mi keresünk egy szakértőt, aki megválaszolja. Az összegyűjtött kérdésekből és a válaszokból természetesen cikket írunk, így mindenki okosabb lesz. Kérdésed a techkerdesek@24.hu címre várjuk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik