Tudomány

Élőben fordítja a Skype a beszélgetést

A Skype új funkciójának köszönhetően szinte bárkivel beszélgethetünk a világon, méghozzá az anyanyelvünkön. Mindenkinek jár egy személyi tolmács, mindig is mondtuk.

Egy kaliforniai konferencián mutatta be a Microsoft a Skype Translater új funkcióját, ami közel valós időben fordítja majd a telefonbeszélgetést, amit egy más nyelven kommunikáló partnerünkkel folytatunk. Azért közel valós időben, mert a programnak meg kell majd várnia, míg a beszélgetőpartner befejezi a mondatot, és csak azután fordítja le a mondatokat, lehetőleg pillanatokon belül. A béta verzió egyelőre csak angolul és németül működik, de természetesen szeretnék adoptálni az összes fontosabb nyelvre is.

A Microsoft már több mint mint tíz éve kutatja azokat a technológiákat, amik képesek áthidalni a nyelvi akadályokat, többek között beszédfelismerő szoftverekbe fektetett, automata fordítókat fejlesztettek, mesterséges intelligenciákat kutattak.

A Skype-ot több mint háromszázmillióan használják havonta és  napi kétmilliárd percet beszélgetnek rajta a felhasználók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik