Tudomány

Ha ezt a betűtípust választja, rengeteget spórolhat nyomtatási költségein

Egy 14 éves amerikai fiú bizonyította be, hogy százmillió dollárokat lehetne spórolni, ha megváltoztatnák a kormányzati dokumentáció szokásos betűtípustát. A tinta ugye, mindig csak a tinta!

Suvir Mirchandani szerint, ha a legjobban elterjedt Times New Roman készletről a Garamond készletre váltana a kormány, közel 400 millió dollárt spórolhatna meg. Erre úgy jött rá, hogy kiszámolta, ez csak az iskolájának évente 21 ezer dollárnyi, azaz több mint 4 és fél millió forintnyi nyomtatási költség-megtakarítást jelentene. A magyarázat egyszerű: a kisebb, vékonyabb betűk kinyomtatásához egyszerűen kevesebb tinta kell – írja a CNN nyomán a 444.

Az amerikai kormány idén 1,8 milliárd dolláros nyomtatási költségvetéssel rendelkezik, ebből pedig már kis megtakarítás is óriási pénzek felszabadítását jelenti. Suvir Mirchandani (a diák) öt kormányzati dokumentumon tesztelte az elméletét, és arra jutott, hogy a Garamond készletre váltás mind a szövetségi, mind az állami szerveknek komoly megtakarítást hozna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik