Tudomány

Bizarr rekord: orral gépel villámgyorsan

A 23 éves Mohammed Khurshid Hussain három hónapos kitartó gyakorlás és több tucat sikertelen próbálkozás után elérte a célját, ő lett a leggyorsabban orral gépelő ember a világon. Mi is kipróbáltuk, csúfos a bukás.

Mohammed napi hat órát gyakorolt, hogy újra megkapja méltán megérdemelt helyét a Guinness-rekorderek között. Fáradozása megtérült, az 540 óra alatt begyakorolt szöveget végül 47,44 másodperc alatt gépelte be. A 103 karakteres mondatban, nincs sok nehézség, bár arra kíváncsiak lennénk, hogy milyen trükkel oldotta meg a nagy betűk begépelését. A mondat  magyarul azt jelenti, hogy Guinness-világrekordot döntök azzal, hogy én gépelem be az orrommal a leggyorsabban ezt a mondatot.

Mohamend taktikája az volt, hogy az egyik szemét becsukta, így könnyebben tudott koncentrálni a billentyűzetre. Úgy tűnik, hogy jól érzi magát ebben a “sportágban”, mert megfogadta, hogy hamarosan megdönti ezt a rekordot is.  Tessék, ennyi kell a boldogsághoz.

Ez a teljesítmény ugyan megmosolyogtató, de higgyék el, hogy iszonyatos munkát kell beleölni. Szerkesztőségünk igyekezett lemásolni az indiai fiú technikáját és csúfos kudarcot vallottunk. Először is ugye itt vannak a már említett nagy betűk, amiket házilag lehetetlen bepötyögni. A következő probléma, hogy amikor megpróbáljuk bekalibrálni a betűt, hirtelen elveszítjük a zoomot és simán félreütünk. Ha sikerül megtaláltunk a betűt, óvatosan kell bánni a szánkkal is, mert a nagy erőlködésben kicsit kinyílik, aminek hatására a nem kívánt betűkkel nyílik meg a bajunk. Próbálják ki, másfél perc után úgyis feladják!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik