Tudomány

Háromlábú nő két vaginával

Blanche Dumas-nak mellből is négy jutott. Másnak hatalmas szarv nőtt ki a fejéből, vagy hihetetlen méretűre duzzadtak a mellei. Extrém esetek az orvoslás történetéből.

A Mütter Múzeum egy orvosi múzeum az Egyesült Államokban, Philadelphiában. Gyűjteménye tele van extrém orvosi esetekkel, anatómiai mintákkal és viaszból készült modellekkel.  A közelmúltban könyvet adtak ki, több mint kétszáz elképesztő képpel furcsábbnál furcsább esetekkel.

A „leggyengébb” szereplő egy kínai férfi, akinek kígyószerűen tekergőző körmei csaknem alkarnyi hosszúak. Nem véletlenül. A hagyományos kínai társadalomban ez a magas társadalmi rang jele volt: azt mutatta, viselője nem végez alantas kétkezi munkát. Látható John Aasen (1890-1938) csontváza is, aki 214 centiméteres magasságával cirkuszi látványosság és hollywoodi filmek szereplője volt.

Egy viaszmodell Madame Dimanche arcát örökítette meg, akinek hat év alatt csaknem 25 centis szarv nőtt ki a homlokából. Sebészeti úton sikeresen eltávolították. Megdöbbentő fotót közölnek egy hölgyről, akinek mindkét melle óriásira duzzadt. Szerencsére mindkettőt sikeresen eltávolítták, az egyik csaknem kilenc, a másik 20 kilót nyomott.

Egy férfi teste tele különböző méretű tumorokkal. Ő egy genetikai betegségben, neurofibromatózisban szenved, ami a bőrön többszörös csomók megjelenésével, egyéb bőrpanaszokkal és tumorok ialakulásával jár. A betegséget az idegrostokat körülvevő kötőszöveti sejtek túlburjánzása okozza, örökölhető.

A legmegdöbbentőbb mindenképp Blanche Dumas, a háromlábú hölgy két vaginával és négy mellel. A könyvben közölt az egyetlen fotó róla, amelyet „hátulról” készíthettek róla. Vérfagyasztó a küklópsz szindrómás csecsemő preparátuma is. Az ilyen kórban szenvedő baba egy szemüreggel születik, orra is deformált. A legtöbb esetben halva születnek, vagy pár órás korukban hunynak el.

A fotókat ide kattintva nézheti meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik