Tudomány

Paranoiás? Ezt a mobilt önnek ajánljuk

Mindent elrejt és titkosít - már amennyire az lehetséges.

Egy hónapja jelentették be a kriptográfia és adatbiztonság szerelmeseinek szánt Blackphone-t, amelyről nem nehéz belátni, hogy az egymást követő lehallgatási botrányok korában roppant népszerűségre tehet szert. Mint akkor megírtuk, a puding próbája az evés, a Mobile World Congress keretein belül bemutatkozott készülék pedig jobb, mint amire számítottunk.

A 630 dolláros (majdnem 150 ezer forintos) ár tartalmazza az egészen meggyőző hardvert (4,7 colos HD kijelző, négymagos 2 GHz processzor, 16GB tárkapacitás és 8 megapixeles kamera), az Android operációs rendszer egy kifejezetten erre a készülékre módosított változatát és számos olyan applikációt, amely a fő funkció mellett a felhasználó védelmét szolgálja.

Így a Silent Phone titkosított VoIP beszélgetéseket, a Silent Text titkosított üzeneteket garantál, míg a Silent Contacts a telefonkönyvünket védi az egyéb, esetlegesen kíváncsiskodó applikációktól. S bár az ehhez hasonló alkalmazások elérhetőek iOS-en és Androidon is, a Blackphone tulajdonosok két év támogatást is vásárolnak a készülékük mellé.

Minket meggyőzött – még úgy is, hogy a készítők saját bevallása szerint sem “NSA-biztos”. Persze nyilvánvalóan hazudik, aki feltörhetetlenséggel dicsekszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik