Tudomány

Minden rekordot megdöntött az Oscar-átadón készült selfie

Majdnem 3 millió retweetnél jár Ellen DeGeneres csoportképe, ami a díjátadó nézőterén készült hollywoodi világsztárokkal.

Magyar idő szerint hétfő hajnalban adták át az idei Oscar-díjakat, ahol az egyik legemlékezetesebb – sőt, szimbolikus – momentum az volt, amikor a show műsorvezetője, Ellen DeGeneres maga köré gyűjtve néhány híresebb színészt – Meril Streep, Brad Pitt, Angelinea Jolie, Julie Roberts, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Kevin Spacey, stb. – tökéletes selfie-t alkotott, majd megkérte a nézőket, hogy retweeteljék minél többen. Egy bő félóra alatt már meg is dőlt minden eddigi rekord.

 

Az esemény rendkívüliségét megerősítendő természetesen a Twitter is botladozni kezdett néhány percre

Az eddig aktuális rekordot Obama elnök 2012-es újraválasztási fotója tartotta – a “four more years” – szerény 780 ezer retweettel. (Előtte pedig Justin Bieberé volt a trófea.) A tavalyi év elég csendes volt, még félmilliós twit sem született, ezért most különösen nagyot ütött DeGeneres fotója, ami már az első órában elérte az egymillió retweetet – már ez is abszolút rekord volt -, a második óra végén pedig a kétmilliót. Jelenleg már a hárommillióhoz közelít, de a szám természetesen folyamatosan nő.

A kép egyébként DeGeneres hatalmas Samsung telefonjával készült – valószínűleg egy Note 3-ról van szó -, a fotós pedig Bradley Cooper volt. “Lehetett volna hosszabb a karja” – tweetelte a kép mellé DeGeneres, mivel akkor még többen befértek volna a képbe. A selfie egyébként pont olyan fésületlenre sikerült, ahogy az kell, fejek takarásban vagy kilógva, és mindenki boldog idétlen vigyorgó fejet vág.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik