Tudomány

Új vírus lopja a pénzünket

NAV bankszámla ellenőrzés (NAV, APEH, Ellenőrzés, Bankszámla, Adó, Audit)
NAV bankszámla ellenőrzés (NAV, APEH, Ellenőrzés, Bankszámla, Adó, Audit)

A Neverquest nevű trójai vírus több összetett trükköt is alkalmaz az adatok megszerzésére, amellyel megkerüli az online banki rendszerek biztonsági megoldásait és falait.

A Neverquest még korábban jelent meg a piacon egy hirdetésben, amelyben partnereket kerestek egy kiberbűnözők által fentartott trójai szerver működtetésére és támogatására idén júliusban. Az év utolsó hónapjában is arra lehet számítani, hogy a Neverquest trójai világszerte további áldozatokat fog megkárosítani – írja a Hvg.hu.

A Kaspersky Lab véleménye szerint a Neverquest egyszerűen ellopja a bankszámlák jelszavait és az online felületeken tárolt felhasználóneveket, valamint az összes, a felhasználó által megadott adatot, ehhez speciális szkripteket használ, amellyel megkönnyíti a lopásokat.

Az áldozat gépe kapcsolódik a kiberbűnöző szerveréhez, így a telepített trójai követi a felhasználó hálózati kereséseit, mint például nagy nemzetközi bankok felületeit és fizetésekhez kapcsolódó oldalakat. Egy másik funkciója a károkozónak pedig segít begyűjteni azokat a célpontnak kiszemelt bankokat, akik eddig nem szerepeltek a támadási listán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik