Tudomány

Kiderült, miért akadozott megint a UPC

internet (internet)
internet (internet)

Központi hibát okozott a UPC teljes internet hálózatán egy DNS-szerver probléma kedden este ezért több felhasználónál akadozott vagy leállt a szolgáltatás.

Kapcsolódó cikkek

A cég nem sokkal később Facebook-oldalán jelentette be, hogy dolgoznak a hiba elhárításán és kérték ügyfeleik megértését. Körülbelül éjjel 11 óra tájékán a UPC közölte, hogy elhárították a hibát.

Ahogy arról kedden beszámoltunk egyeseknél a telefon sem működött. A Twitteren és a szolgáltató facebookos oldalán többen is írták, hogy sok oldalnál DNS címkiosztási hibával találkoznak. A leterheltség miatt az ügyfélszolgálatot is nehéz volt elérni. Mi is hívtuk a UPC számát, ahol automata hang közölte, hogy tudnak a gondokról és dolgoznak a javításukon.

Legutóbb november elején történt hasonló eset a UPC-nél. Akkor a leállás oka az volt, hogy a DoclerWeb hálózata a sajátjaként hirdette a UPC Magyarország IP-tartományait a nagyobb európai internet-kicserélő központokon. A cég kompenzációként 2000 forintot írt jóvá a videotáras letöltésekből a felhasználóknak a hó végi számlából, ami két film megnézésére elegendő.

survey tool

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik