Tudomány

Megérkezett Amerikába a PS4

November 15-től az Egyesült Államokban és Kanadában kapható a Sony legújabb játékkonzolja, a PlayStation 4, míg Magyarországon még közel egy hónapot kell várni.

Új konzoljának megjelentetésével a japán Sony egy héttel megelőzte a rivális amerikai Microsoft vállalatot, amelynek játékgépe csak november 22-én lesz először kapható.

Az új PS4 2006-ban megjelent elődjéhez képest nagyobb teljesítményű, és már modern összeköttetést biztosít a felhasználók mobiltelefonjaihoz, vagy internetes közösségi oldalakhoz. A Sony szerint a PS4 alkalmas lesz zenehallgatásra és videó letöltésére is. A Sony abban reménykedik, hogy a karácsonyi szezon alatt és az azt követő hónapokban márciusig összesen 5 millió példányt tud eladni új konzoljából.

A PS evolúciója

A PS4 ára Amerikában 399 dollár lesz, pontosan 100 dollárral olcsóbb, mint a Microsoft által gyártott Xbox One konzol. Elemzők szerint a két legfontosabb gyártó új termékeinek megjelenése újra kemény harcot fog elindítani a konzolpiacon, ahol még a Japán Nintendo számít jelentős szereplőnek a saját Wii U konzoljával.

A konzolpiac az általános játékpiac része, amely a Reuters adatai szerint 63 milliárd dolláros üzlet volt 2012-ben. Mivel a bevételek jelentős részét a konzoliparág adja, ezért mind a Sony, mind a Microsoft számára fontos, hogy melyikük szerzi meg a piacvezető pozíciót. A PS4 november 29-én lesz elérhető Európában, miközben a Microsoft új konzolját november 22-én kezdik el árulni 13 országban. Magyarországon a PS4 december 13-án jelenik meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik