Tudomány

Tudományosan bizonyították, hogy “felmelegítve” csak a töltött káposzta jó

Egy kutatás szerint nem érdemes visszatérni a régi szerelmekhez - persze biztos lehetnek kivételek.

Míg régebben a váló felek legtöbbször akkor sem találkoztak egy jó ideig, ha megbeszélték, hogy “ettől” még barátok maradnak, manapság, az internet és közösségi oldalak korában sokkal nehezebb elkerülni egymást – főleg akkor, ha az ember nem vette figyelembe a digitális szakítás etikettjét.

Vagyis akárhogy próbáljon a Facebook megvigasztalni, az ember rendszeresen “látja” a volt párját, a közösen töltött idő digitális nyomait – a nosztalgiázás által megszépített kapcsolat pedig hamar csábítóvá válhat.

Nos, a MedicalXpress-en megjelent új kutatás arra figyelmeztet, hogy ennek nem érdemes engedni: “Az eredmények szerint azok a párok, akik ciklikus kapcsolatban élnek, impulzívabban hozzák meg a nagy kapcsolati döntéseket – ilyen az összeköltözés vagy a gyerekvállalás -, mint azok, akik nem ciklikus kapcsolatban élnek. Ennek eredményeképpen a ciklikus kapcsolatban élő párok általában kevésbé elégedettek a partnerükkel; rosszabb a kommunikációjuk; több olyan döntést hoznak, ami negatívan befolyásolja a kapcsolatukat; alacsonyabb önértékeléssel bírnak; és nagyobb a közös jövővel kapcsolatos bizonytalanságuk.

Persze a kutatás átlagokról szól, vagyis természetesen vannak kivételek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik