Tudomány

Így nézett ki Hasfelmetsző Jack?

123 éve gyilkolt először minden idők egyik legtitokzatosabb sorozatgyilkosa. Trevor Marriott nyomozó egy feltételezett "gyanúsított" leírása alapján rekonstruálta arcát.

Trevor Marriott – elhivatott bestselleríró és egykori nyomozó – úgy gondolja, egy elmebeteg német kereskedő lehetett a viktoriánus Londont rettegésben tartó kegyetlen gyilkos: Hasfelmetsző Jack.

Carl Feigenbaum a Sylph nevű teherhajóval érkezett Angliába 1888 júliusában, közel egy hónappal korábban, mint ahogy az első gyilkosságot elkövette.

A brutális büntettek elkövetéséhez anatómiai ismeretekkel kellett rendelkeznie, mivel az áldozatok beleit és egyéb részeit profin eltávolították.

Marriott elmélete szerint Feigenbaum egy halottasházban ismerkedhetett meg az emberi test felépítésével.

Londont elhagyva Nicaraguában folytathatta útját. Managuában ekkor hat brutális gyilkosságot regisztráltak. Nem sokkal később a németországi Flensburg kikötőjébe tért, ahol egy brutálisan megcsonkított holttestet találtak.

Feigenbaum végül villamosszékben végezte, a New York-i Sing Sing börtönben 1894-ben. Ügyvédje már akkor is gyanította, hogy ő felelős a Hasfelmetsző Jack által elkövetett bűntettekért.

Arckép soha nem maradt fenn róla, Marriott a fegyintézmény leírása alapján rekonstruálta a gyilkos vonásait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik