Tudomány

Őszinte volt – Jacko és Lisa M. Presley házassága (1994)

Dominika, május 18. – Összeházasodik a pop királya, Michael Jackson és egy másik király (egyetlen) lánya, Lisa Marie Presley.

Magyar vonatkozása is van Michael Jackson és Lisa Marie Presley 1994-es frigyének. A nászút ugyanis – a HIStory című album klipforgatása miatt is – Budapestre vezette őket.

Jacko magánélete sosem volt botrányoktól mentes, igaz, legtöbbször a média gerjesztette a hisztériát, hajszolta bele a szenzációszámba menő eseményekbe. Egyes vélemények szerint az említett házasság is a gyermekmolesztálási per rivaldafénybe kerülését elnyomó marketingfogás volt.

Íme, a hivatalos dominikai házassági okirat:

Lisának ez volt a második házassága, az elsőt 20 évesen egy zenésszel Danny Keough-fal kötötte meg, két gyermekük is született. Békességben váltak el (egy ideig még a vendégszobában lakott Lisánál az exférj és közös dalokat is szereztek), éppen Dominikán, 20 nappal a Jackóval történt egyezség előtt.

You are not alone – Lisa Presleynek szól:

MJ sokat köszönhet Lisának, segített a drogproblémák enyhítésében is, közel álltak egymáshoz. Mi sem jelzi ezt jobban, hogy a sztár egyik legszebb dala, a You are not alone éppen neki szól. Ebben mindketten szerepelnek, lenge öltözetben.

1996-ban váltak el, mert ahogyan a nő fogalmazott: „két külön világ voltunk”. Lisa Marie Presley 2010-ben, Oprah Winfreynek beszélt először kapcsolatukról Jackson halála után. Presley több napig, sokkos állapotban sírt, nehezen tudta feldolgozni a Pop Királyának halálát. Ekkor úgy vallott, őszintén szerették egymást, nem igazak az ellenkezőjéről szóló pletykák. „Kapcsolatunk nem volt színlelt, mint ahogyan azt sokan gondolják. Ő egy csodálatos ember, szerencsés vagyok, hogy ennyire közel álltam hozzá.”

(Érdekesség, hogy Jackson nyilvánosan sokáig egyáltalán nem csókolta meg a nőt, végül egy MTV-díjkiosztón történt meg a gesztus.)

Presley második férjétől is békességben vált el, többször is találkoztak a későbbiekben, amikor már többek között Nicolas Cage-dzsel folytatott viszonyt.

Michael Jackson és Lisa Marie Presley Budapesten:

Michael Jackson és Lisa Marie Presley Budapestre utazott nem sokkal a dominikai házasságkötés után. A HIStory című album klipforgatása apropóján a Kempinsky Szállóban laktak, többször is nyilvánosan mutatkoztak, például gyermekeknek osztogattak ajándékokat a Heim Pál és a Bethesda Kórházban.

Jackson és Presley házassági okirata nemrég kelt el egy aukción 70 800 dollárért.

AJÁNLOTT LINKEK:

Elkelt a házassági okirat (autogram.blog.hu)
Az okirat (worthpint.com)
Minden, ami Michael Jackson (michaeljackson.lap.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik