Tudomány

Náci partyn pózolt Eva Braun

A német Galerie Bilderwelt eddig soha nem látott felvételeket tett közzé Adolf Hitler nejéről.
Kapcsolódó cikkek

A több tucat fénykép Eva Braun titkos életét mutatja be. A LIFE magazin online felületén bárki által ingyenesen megtekinthető.

Az egyik felvételen Eva Münchenhez közeli Worthsee tavon csónákázik 1937-ben. Míg egy másikon testvérével és egy kiscicával játszik. A II. világháború kitörésének évében egy náci partyn láthatjuk német tisztek és a Führer társaságában.

A látottakból kiderül, hogy Eva értett a fényképezéshez – ami nem is csoda, hiszen fényképész laboraszisztensként és modellként dolgozott – tartani is szerette a kamerát. Fényképezési mániájának hasznát is látta a világ, az általa készült képek fedték fel a történészek számára Hitler magánéletét.

36 ÓRÁS FELESÉG

Eva Anna Paula Braun Adolf Hitler szeretője, halála előtt egy rövid ideig felesége volt.

Eva Braun jómódú római katolikus bajor családban született 1912-ben. 17 évesen az NSDAP hivatalos fényképészénél, Heinrich Hoffmann-nál vállalt munkát. Laborasszisztens és modell volt.

1929-ben találkozott először Adolf Hitlerrel, akit akkor még Herr Wolf néven mutattak be neki. Megismerkedésük idején Hitler, aki már az NSDAP vezetője volt, betért a boltba és meglátta Evát.

Ma sem lehet pontosan tudni, hogy vajon milyen formában nyilvánult meg kapcsolatuk. Az utóbbi időben egyesek kétségbe vonják, hogy nemi jellegű lett volna.

Adolf Hitler és Eva Braun pontosan 36 óráig voltak házasok, majd együtt öngyilkosságot követtek el. A Führerbunkerben Eva mérget vett be, míg Hitler pisztollyal vetett véget életének.

AJÁNLOTT LINKEK:

Galéria Eva Braunról (LIFE)
Ki volt Eva Braun? (Wikipedia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik