Sport

Utolsó meccsére készül a filmiparba vágyó bunyós

A 38 éves öklöző szerdán azt mondta: a honfitársa elleni mérkőzés lesz karrierje utolsó összecsapása. Amennyiben győz, Mayweather 49. profi meccsén is diadalmaskodik, és ezzel beállítja az 1956 áprilisában visszavonult legendás nehézsúlyú, Rocky Marciano rekordját.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A 49. az utolsó csatám” – jelentette ki az ökölvívó, világossá téve, hogy az 50-es “mérföldkövet” már nem akarja célba venni. “Az egészségem fontosabb. Bármi megtörténhet. Nem is attól félek, hogy kikaphatok. Persze sok pénzt lehet keresni, de előfordulhat, hogy egyszer csak már nem tudok majd beszélni, járni vagy tisztán gondolkodni” – fogalmazott Mayweather.

A Las Vegas-i mérkőzés a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú vb-címéért zajlik majd. A 31 esztendős rivális is volt már világbajnok, eddigi meccsei közül 33-at nyert meg, háromszor kapott ki.

Az öklöző cégét vezető Leonard Ellerbe szerint az öt különböző súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett, s az 1996-os atlantai olimpián pehelysúlyban bronzérmes Mayweather a jövőben a filmiparban akar dolgozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik