Tech

Rejtélyes repülőgépet szúrtak ki a Google Térképen

Reddit / Google Maps
Reddit / Google Maps

Egy redditező szúrta ki, hogy a Google Térképen egy amerikai lopakodó repülőgép látható szántóföldek felett repülve, ami mögött a fórumozók a Kína és az Egyesült Államok közti fokozódó feszültséget sejtik – írja a Mirror. Félreértésre ad ugyanis okot, hogy a koordináták bár Missourira vezetnek (és a valóságban ott rögzíthették a felvételt), keleti koordinátákat nézve kínai területre viszi a térképszolgáltatás a netezőt.

Kína nemrég bejelentette igényét Tajvanra, a délkeleti partjaitól mintegy 100 mérföldre fekvő szigetre. A kínai rezsim régi vágya, hogy visszakaparintsa a szigetországot, és mintha most látnák erre elérkezettnek az időt. Tajvanon az utóbbi időszakban a kínai katonai tevékenység is aktívabb a helyi beszámolók szerint, beleértve a tajvani légtérben tartozódó repülőgépeket, és a partokhoz közeli hajókat.

A Google Térképen kiszúrt kétszemélyes lopakodó úgy néz ki, mint az Egyesült Államok Légierejének B2-es lopakodó nehézbombázója, de ezt elég nehéz meghatározni, mert a felvétel elmosódott – vélhetően a légijármű gyors mozgása miatt. A felvételt közzétevő netező azzal a kommentárral osztotta meg találatát, hogy „a Google Térkép képes látni a lopakodókat”.

Reddit / Google Maps
Kapcsolódó
Egyre fenyegetőbb a légi parádé Tajvannál, Kína mintha invázióra készülne
Az elmúlt napokban rekordszámú vadászgép és bombázó repkedett Tajvan légvédelmi zónájában. A kínai rezsim régi vágya, hogy visszakaparintsa a szigetországot, és mintha most látnák erre elérkezettnek az időt. Tajpejben felkészültek a háborúra, és azt közölték: a végsőkig harcolnának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik