Tech

23 millió dollárt költött a Facebook Mark Zuckerberg biztonságára

Egy, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) benyújtott dokumentum alapján 2020-ban nagyjából 23 millió dollárt költött a Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg védelmére – írja a The Verge. A vállalat biztonságáról szóló éves áttekintés szerint specifikus, Zuckerberget érintő fenyegetéseket azonosítottak. Mivel a vállalkozó neve egybeforrt a cégével, a Facebookkal kapcsolatos negatív hangulat gyakran rajta csapódik le.

Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Az új dokumentum alapján tavaly a járványügyi utazási korlátozások, az elnökválasztás és egyéb tényezők miatt emelkedett a Zuckerbergre és családjára fordított költség.

A milliárdos, illetve családjának otthoni és utazás közbeni védelme több mint 23 millió dollárba került.

A Facebook kompenzációs, jelölő és irányító bizottsága szerint az összeg indokolt. Zuckerberg egyébként évente 1 dollár fizetést kér, bónusz kifizetéseket és egyéb ösztönző kompenzációkat nem kap.

A vállalat május 26-i részvényes-találkozóján javaslatot fog tenni a nem alkalmazott igazgatók védelmére. A cég januárban és februárban több vezetőjének is növelte a személyes biztonságát, részben a 2020-as választások utáni hangulat, illetve a Capitolium elleni támadás miatt. Korábban felmerült, hogy a Facebook is felelős az ostromért, hiszen platformot biztosított a szervezéshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik